13.8 C
Budapest
csütörtök, február 29, 2024
HomeHűhaMárki-Zay Péter fél, hogy a Fidesz meghekkeli az előválasztást

Márki-Zay Péter fél, hogy a Fidesz meghekkeli az előválasztást

Ahogy az Index is beszámolt róla, vasárnap reggel elrajtolt az ellenzéki előválasztás második fordulója, amelyben a mostanáig állva maradt két miniszterelnök-jelöltre, Dobrev Klárára és Márki-Zay Péterre szavazhatunk.

Ennek apropóján jelentkezett a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje vasárnap délelőtt hivatalos közösségi oldalán egy videóban. Márki-Zay Péter túl a kötelező körökön túl – hogy neki kedvező módon legyen magas a részvétel, így aki csak tud, menjen el szavazni, és vigyen el magával még egy, kettő, sok embert – érdemi információként említette, hogy

EGYMILLIÓ FORINTOS NYOMRAVEZETŐI DÍJAT AJÁNLANAK FEL AZOKNAK, AKIK SZERVEZETT VÁLASZTÁSI CSALÁST TÁRNAK FÖL.

A videóban a Mindenki Magyarországa Mozgalom ellenzéki miniszterelnök-jelöltje egész pontosan úgy fogalmazott, nem zárható ki, hogy ezúttal, a második forduló alatt Dobrev Klára mellett a Fidesz is mozgósítani fog. Ezért a választási csalás leleplezése érdekében jutalom illeti majd azokat, akik adott esetben a választás meghekkelésére irányuló fideszes hátsó szándékot tudnak bizonyítani.

A bejelentés amennyire karcos, annyira azért nem új keletű. Márki-Zay Péter már mozgalma október 3-i nagygyűlésén ígéretet tett arra, hogy meg fogják keresni a választási csalások kitervelőit, és egymillió forint nyomravezetői díjat kap az, aki segít felderíteni ezeknek a csalásoknak a kiagyalóit.

Hódmezővásárhely polgármestere egyébként tavaly márciusban egy ferencvárosi fórumon vetette föl először nyilvánosan az ötletet, hogy mozgalma egymillió forint jutalmat ad annak, aki választási csalást leplez le. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője szerint ez elég nagy összeg ahhoz, hogy a választónak ne érje meg a szavazatát pár ezer forintért eladni, inkább dokumentálja alaposan és jelentse a csalási kísérletet.

index.hu

Népszerű