15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeGasztronómiaMaksa Zoltán éhesen és emésztésserkentővel jön a September Fest főzőversenyére

Maksa Zoltán éhesen és emésztésserkentővel jön a September Fest főzőversenyére

A September Fest – Városnapok 2021 rendezvénysorozat egyik ikonikus programja, a főzőverseny szeptember 4-én lesz, ezen a humorista zsűritagként és műsorvezetőként vesz majd részt.

Inkább lelkes fogyasztónak vallja magát Maksa Zoltán, mintsem a konyha ördögének, aki főzőversenyeken már rengetegszer zsűrizett. A Bókay-kertben is kilenc éven keresztül szórakoztatta a bográcsok mestereit, illetve értékelte az ételeket, aztán tíz évig nem volt lehetősége részt venni a kerületi rendezvényen.

– Bevallom, nagyon hiányoznak ezek a versenyek, mert a kerületiek finomakat főztek, megszokott fűszerekkel, ízekkel. Már nagyon várom, és rutinosan készülök majd rá. Aznap nem fogok reggelizni, és emésztésserkentőt is viszek magammal – avatott be a felkészülésébe a humorista. Felidézte élete első főzőversenyes zsűrizését is, amikor minden ételből evett rendesen, így a nyolcadik adagnál telítődött, pedig akkor még kilenc további csapat étele várt kóstolásra.

Az idei főzőverseny tematikája „Európa ízei” lesz, kíváncsiak voltunk, melyek Maksa kedvenc konyhái az öreg kontinensről.

– Abszolút a magyar konyha a favorit nálam: csülök, gulyásleves, pörkölt, oldalas, tatár beefsteak.  A hazai ízek után az olasz és a görög ételeket fogyasztom még örömmel.

A humorista azt is elárulta, hogy az ételek értékelésénél mikre figyel.

– Először a külalakot és tálalást veszem szemügyre, majd az illatot. Van egy olyan szokásom is, hogy a tányér szélét, nem pedig a közepét kóstolom meg.

A főzőversenyre már sokan regisztráltak, de még lehet jelentkezni, a részleteket és a nevezéshez szükséges űrlapot az alábbi linkekről lehet letölteni:

Versenykiírás: www.varosgazda18.hu/wp-content/uploads/2021/07/September_Fest_F%C5%91z%C5%91verseny_Versenyki%C3%ADr%C3%A1s_2021.pdf

Nevezési lap: www.varosgazda18.hu/wp-content/uploads/2021/07/septemberfest-fozoverseny-nevezesilap.pdf

 

 

bp18.hu

Népszerű