Legjobb fánk receptek – 3. rész – CSÖRÖGE FÁNK

0
A fánk receptek közül nem maradhat ki a CSÖRÖGE FÁNK!
HOZZÁVALÓK
  • 40dkg liszt
  • 0.5csom sütőpor
  • 1csip szódabikarbóna
  • 1csom vaníliás cukor
  • 1csip
  • 5dkg cukor
  • 10dkg vaj
  • 2db tojás
  • 3ektejföl
  • olaj
  • porcukor

ELKÉSZÍTÉS

  1. csöröge fánk elkészítéséhez a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a sót és a kristálycukrot. Alaposan összekeverjük.
  2. A lisztbe morzsoljuk a vajat, majd a tojásokat és a t is hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és bő olajban kisütjük a csöröge fánkokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here