Legesleg téli receptek – 7. rész

0

Ezúttal keverjük a szezont a fazonnal a téli receptek rovatunkban. Lássuk, nektek hogy tetszik az ötlet?!

HOZZÁVALÓK
  • 50dkg édes burgonya
  • 2csip
  • 30dkg liszt
  • 10dkg vaj
  • 0.5csom sütőpor
  • 1ek reszelt narancshéj
  • 7.5dkg cukor
  • 4db tojás
  • 5dl tej

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Egy csipet sót adunk hozzá, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük hűlni.
  2. Közben elkészítjük a tésztát: a lisztet, egy csipet sót, a lágy vajat, a sütőport, a reszelt narancshéjat, a cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük egy fakanállal.
  3. A tejet felmelegítjük (éppen csak langyosra), hozzáadjuk a villával összetört, kissé pépesített édesburgonyát, és az így kapott masszát a lisztes keverékkel homogénre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Letakarjuk, és 1 óráig állni hagyjuk.
  4. Ezután a gofrisütőt előmelegítjük, a tésztát pedig egyenletesen adagolva megsütjük benne. Porcukorral meghintve kínáljuk. Juharszirup és méz is illik hozzá.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here