Legesleg téli receptek – 5. rész – FRANKFURTI LEVES ALAPRECEPT

0

FRANKFURTI LEVES ALAPRECEPT

HOZZÁVALÓK
  • 20dkg frankfurti virsli
  • olaj
  • 1fejvörös hagyma
  • 2gerezd fokhagyma
  • 1db nagyobb burgonya
  • 40dkg kelkáposzta
  • 1mk majoránna
  • 0.5mk őrölt kömény
  • 1tk pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • 1ek liszt
  • 2dl tejföl

ELKÉSZÍTÉS

  1. frankfurti leves elkészítéséhez a virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a torzsáját és felcsíkozzuk.
  2. Egy lábosban felhevítünk kevés olajat és megpirítjuk rajta a virslikarikákat, majd kiszedjük az edényből és félrerakjuk.
  3. Ismét kevés olajat öntünk a lábosba, majd üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, néhány perc elteltével a krumplit és a káposztát is. Lepirítjuk az egészet, a cél, hogy a káposzta összeessen.
  4. Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk egy merőkanálnyit a levesből is, elkeverjük, majd a tejfölös habarást a forrásban lévő leveshez öntjük. Összekeverjük, pár percig még forraljuk.
  6. Végül visszarakjuk a lepirított virsli karikákat az elkészült frankfurti levesbe, és forrón tálaljuk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here