FRANKFURTI LEVES ALAPRECEPT
- 20dkg frankfurti virsli
- olaj
- 1fejvörös hagyma
- 2gerezd fokhagyma
- 1db nagyobb burgonya
- 40dkg kelkáposzta
- 1mk majoránna
- 0.5mk őrölt kömény
- 1tk pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- 1ek liszt
- 2dl tejföl
ELKÉSZÍTÉS
- A frankfurti leves elkészítéséhez a virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a torzsáját és felcsíkozzuk.
- Egy lábosban felhevítünk kevés olajat és megpirítjuk rajta a virslikarikákat, majd kiszedjük az edényből és félrerakjuk.
- Ismét kevés olajat öntünk a lábosba, majd üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, néhány perc elteltével a krumplit és a káposztát is. Lepirítjuk az egészet, a cél, hogy a káposzta összeessen.
- Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk egy merőkanálnyit a levesből is, elkeverjük, majd a tejfölös habarást a forrásban lévő leveshez öntjük. Összekeverjük, pár percig még forraljuk.
- Végül visszarakjuk a lepirított virsli karikákat az elkészült frankfurti levesbe, és forrón tálaljuk.