Legesleg téli receptek – 4. rész – TEJFÖLÖS ZÖLDBABFŐZELÉK

0

TEJFÖLÖS ZÖLDBABFŐZELÉK

HOZZÁVALÓK
  • 75dkg vajbab
  • 2db babérlevél
  • 3ek liszt
  • 4ek olaj
  • 2gerezd fokhagyma
  • 1mk őrölt pirospaprika
  • 3dl tejföl
  • 1ek ecet
  • 1ek cukor
  • 1csok petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  2. Közben a lisztből az olajon zsemleszínű rántást készítünk, majd megdinszteljük rajta a megtisztított, finomra vágott fokhagymát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt.
  3. Kikeverjük vele a rántást, és fokozatosan hozzákeverünk kb. 2 dl hideg vizet (így nem lesz csomós). A rántást a forrásban lévő főzelékhez öntjük, és folyamatos kevergetés mellett újraforraljuk. Ezután még 5 percig lassan forraljuk.
  4. Ha szükséges, megsózzuk a főzeléket. Az ecettel és a cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here