13.8 C
Budapest
csütörtök, február 29, 2024
HomeHűhaKovács Gábor producer: Mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra

Kovács Gábor producer: Mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra

Kovács Gábor, az Üvegtigris producere nem kedveli az általa egyértelműen kormánypártinak tartott Kálomista Gábort. Az Elkxrtuk című film finanszírozásával kapcsolatban is meg van győződve arról, hogy közpénzből készített kurzusfilmet a Megafilm. Ennek a véleményének többször, több helyen, köztük az Indexen is hangot adott. Most saját közösségi oldalára írt néhány keresetlen mondatot a filmmel kapcsolatban. A bejegyzésben, amely beszélgetésünk után elérhetetlenné vált, az alábbiakat közölte:

Semmiképpen nem a magyar mozisok büszke napja a csütörtök, főleg nem a művészmoziké (a médiahatóság „art” * besorolása gondolom, senkit nem lep meg. Esetleg már a Mély torkon is érdemes gondolkodniuk.)

Ugyanazok a mozik adnak teret a közpénzből forgatott Elkxrtuk című Fidesz-kampányfilmnek, mint a Feleségem története, az Eltörölni Frankot, Toxikoma, Külön falka, Természetes fény…

Itt valakik vagy eltévesztették a mozi kulturális/szórakoztató szerepét, vagy erős hányingerrel hoztak kényszerű döntést. Én továbbra is javaslom, hogy mindenki nagyon sok helyet FOGLALJON le… Az „alkotó”stábnak (nem a technikainak, ők ebből élnek) meg külön köszönet egy szakma lejáratásáért, és még ki is röhögtetik magukat a hétvége óta okafogyott kampányukkal *

Az indulatoktól sem mentes posztban tehát arra buzdít mindenkit, köztük nyilván azokat is, akik osztják a véleményét a filmmel kapcsolatban, hogy:

mindenki nagyon sok helyet FOGLALJON le…

Kálomista Gábor szerint az első vetítési napon több moziban is üresen maradt a székek harminc–ötven százaléka, holott minden jegyet lefoglaltak előre.

– Ez még Kovács Gábor mércéjével is elfogadhatatlan húzás. Ez lehet a megfelelő pillanat arra, hogy összefogjon a maradék épelméjű filmkészítő politikai állásfoglalástól függetlenül. Az összes magyar filmes nevében kell elítélni az ilyen mélységes aljasságot, és kiközösíteni azt, aki elkövette – válaszolta az Index kérdésére a producer.

index.hu

 

Népszerű