Könnyű, őszi receptek – 4. rész

0

BIRSALMALEKVÁR

HOZZÁVALÓK

  • 3kg birsalma
  • 2csésze víz
  • 3db citrom
  • 1.5kg cukor
  • befőzőpor
ELKÉSZÍTÉS
  1. Megmossuk, majd feldaraboljuka gyümölcsöt. Nem hámozzuk, mert értékes a héja is. Mivel elég tömör a birsalma, vizet öntünk rá, kb. 2-2,5 csészényit.Folyamatos kavargatás mellett puhára pároljuk, közben kavargatjuk, mert hamar odaég. Lehűtjük, majd botmixerrel pépesre zúzzuk.
  2. A cukrot 1 csésze vízzel sziruppá főzzük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, a citromok levét és a vékonyan lereszelt héjat. Forrástól számítva 10 percig főzzük, ugyanis a birsalma magas pektintartalma miatt a lekvár hamar besűrűsödik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here