Ebben a nyári hőségben nektek sincs kedvetek a konyhában állni? Mi, ha csak tehetjük, a szabadban vagy a vízparton sütkérezünk, és próbálunk ugyan finomakat enni, de semmi kedvünk ahhoz, hogy órákat töltsünk el a tűzhely felett a konyhában. Elhoztunk hát nektek néhány, fél óra alatt elkészülő, ámbár nagyon finom és egészséges receptet. Íme az első.
SAJTOS ZÖLDSÉGNYÁRS BAZSALIKOMPESZTÓVAL
ELKÉSZÍTÉS
- A hagymát megpucoljuk, a többi zöldséget megmossuk, majd a koktél kivételével mindegyiket egyforma darabokra vágjuk, majd így teszünk a sajttal is.
- A bazsalikomleveleket egy mozsárba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, és pépesre zúzzuk.
- A zöldségeket és a sajtot egyenlően elosztva, ízlés szerinti sorrendben a nyársakra húzzuk, majd az elektromos grillbe helyezve 35 percig sütjük.
- 1 db cukkini
- 1 fej lilahagyma
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 6 db koktél paradicsom
- 15 dkg halloumni sajt
- A pesztóhoz:
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
(Forrás: Mindmegette.hu)