- 50dkgvöröshagyma
- 1kgzöld paprika
- 1dl étolaj
- 1ek barna cukor
- 1dbhegyes erős paprika
- 3gerezd fokhagyma
- 1tkfüstölt piros paprika
- 1tkpiros paprika
- 1db darabolt paradicsomkonzerv
- só
- bors
- 1marékbulgur
- 0.5dbcukkini
- 1ekvaj
- 5dkglágy kecskesajt
- olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
- A cukkinis lecsó elkészítéséhez az összevágott vöröshagymát és a paprikát egy kevés olajon jól lepirítjuk a barnacukorral. Ha szeretjük csípősen, egy hegyes erős paprikát is apríthatunk bele.
- Ha szépen megbarnultak a zöldségek, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kétféle pirospaprikát is. A hámozott paradicsomkonzervet hozzáöntjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Visszatesszük főni, de csak addig, hogy a ne veszítse el a roppanósságát. Ha kell, pici vizet öntünk rá, hogy szaftos maradjon. Egy kis lábasban egy nagy marék bulgurt pár csepp olajon megpirítunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 5-6 perc alatt puhára főzzük.
- Egy fél cukkinit nagyon apró kockára vágunk. Ha kész a lecsó, a cukkinit és a bulgurt a vajjal együtt belekeverjük, és lefedve, 5 percre félretesszük pihenni.
- Végül az elkészült lecsót tányérba halmozzuk, lágy kecskesajtot morzsolunk rá és pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk.