Klasszikus tavaszi receptek – spenót után hagyományos sóska

0

Ha már az előzőekben erősítettük a spenótosok táborát, akkor jöjjön egy hagyományos sóska recept is, szeretettel, nektek!

Hozzávalók

  • 60 dkg sóska
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • cukor

Bár a sóskából készülhet leves, felhasználhatod salátákhoz, mártásokhoz, sós sütikhez, a legtöbbször főzelékként kerül az asztalra. Ráadásul érdemes is rendszeresen fogyasztani, mert tele van C-vitaminnal. Tudtad? Kevésbé lesz savanykás a sóska, ha egy percre forró vízbe dobod. Amíg nem jutsz friss zöldhöz, egy csomag mirelitből is elkészítheted.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here