Klasszikus tavaszi receptek – folytatás

0
Ha már tavaszi receptek, akkor nem hagyhatjuk ki Popeye kedvencét a spenótot és a sóskát! Ti melyik tábort erősítitek? :)HOZZÁVALÓK

  • 1kg spenót
  • 5dl tej
  • 4ek liszt
  • 0.5dl olaj
  • 4gerezd fokhagyma
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. spenótfőzelék elkészítéséhez a friss spenótot megmossuk, majd 3 dl forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. (A spenótfőzeléket fagyasztott spenótból is elkészíthetjük. Ez esetben a kiolvasztott spenótot tesszük fel főni.)
  2. Egy másik lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát, világosra pirítjuk, majd beletesszük a spenótot és a tejet.
  3. Megsózzuk, végül felfőzzük 5 perc alatt.
  4. Krémesre, simára turmixoljuk, fűszerezzük és tálaljuk. Remekül illik hozzá a fasírt, és/vagy a tükörtojás

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here