10.5 C
Budapest
kedd, február 27, 2024
HomeHűhaKiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához

Kiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához

Kiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához, írja az Alfahír egy olvasói fotó alapján. Az információval megkerestük Völner védőjét, Papp Gábort, aki a rendőri kiszállás tényét megerősítette a Telexnek.

Az ügyvéd azt mondta: a nyomozók házkutatás céljából (amit már hivatalosan kutatásnak hívnak) érkeztek. Hogy ez meg is történt-e, arról Papp Gábornak nincs információja.

Tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség azért nem tartotta időszerűnek Völner vallomástételét, mert jogértelmezésük szerint nem akkor szűnik meg a képviselő mentelmi joga, amikor azt a parlamentben kihirdetik, hanem amikor az megjelenik a Magyar Közlönyben. Ez ma meg is történt.

 

Az Alfahír megkereste a rendőrséget és az ügyészséget is. Az ORFK egyelőre nem erősítette meg a rendőri intézkedést – igaz, nem is cáfolta azt. A Központi Nyomozó Főügyészség Sajtóosztálya azt írta:

„Tájékoztatom, hogy az ügyészségi nyomozás esetében a nyilvánosság részére kizárólag a már megtörtént eljárási cselekményekről adható felvilágosítás. Erre tekintettel kérdéseire válasz jelenleg nem adható, ugyanakkor közlöm, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben hamarosan tájékoztatást tervez”.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium korábbi parlamenti államtitkára azután mondott le, hogy hivatali vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt Polt Péter legfőbb ügyész múlt kedden kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését.

Völnert azzal gyanúsítják, hogy több alkalommal is 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már novemberben letartóztattak. A kenőpénzek arra szolgáltak, hogy a politikus államtitkárként és miniszterhelyettesként előre megnevezett személyeket nevezzen ki bírósági végrehajtónak, vagy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

Itt olvashat arról részletesen, miről is szól Völner Pál korrupciós ügye.

 

 

telex.hu

Népszerű