Kedvenc tavaszi receptjeink – 5. rész

0
HOZZÁVALÓK
  • 25dkg karalábé
  • 25dkg sárgarépa
  • 1db vöröshagyma
  • 0.5dl olaj
  • 1ek liszt
  • 1csok petrezselyem
  • kevés ételízesítő
  • őrölt bors
  •  

    A grízgaluskához:

  • 1db tojás
  • 5dkg búzadara
  • őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítjuk. Felhevített olajban, a felapírtott hagymával folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.
  2. A tojást villával elhabarjuk, belekeverjük a darát, sózzuk, borsozzuk (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. 5 perc pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatunk, és lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük, végül aprított petrezselyemmel meghintjük.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here