- 25dkg karalábé
- 25dkg sárgarépa
- 1db vöröshagyma
- 0.5dl olaj
- 1ek liszt
- 1csok petrezselyem
- kevés ételízesítő
- őrölt bors
- só
A grízgaluskához:
- 1db tojás
- 5dkg búzadara
- őrölt bors
- só
ELKÉSZÍTÉS
- A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítjuk. Felhevített olajban, a felapírtott hagymával folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.
- A tojást villával elhabarjuk, belekeverjük a darát, sózzuk, borsozzuk (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. 5 perc pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatunk, és lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük, végül aprított petrezselyemmel meghintjük.