26.2 C
Budapest
kedd, október 3, 2023
HomeEgészségügyKarácsony Gergely megkapta az oltását, de csalódott

Karácsony Gergely megkapta az oltását, de csalódott

Vasárnap megkapta az első oltását a főpolgármester. Karácsony Gergely amellett, hogy nagyon elégedett az ellátás minőségével, arra nem tért ki a közösségi oldalán, hogy milyen vakcinát kapott, csak annyit írt, hogy amilyen jutott.

A városvezetőnek az oltás mellett egypár percre – mint a bejegyzésben fogalmaz – az volt az érzése, mintha egy normálisan működő társadalomban élne. Miközben a rendelőben ült, az járt a fejében, hogy az hiába egy ellenzéki önkormányzaté, „egy kormánypárti önkormányzat ugyanilyen lelkiismeretesen szervezte volna meg ezt a feladatot”.

Aztán gyorsan csalódnia kellett, mert a hírek olvasása közben az jött vele szembe, hogy „a Fidesz szerint az ellenzék oltásellenes, és az önkormányzatok csak bajkeverők”.

„Torkig vagyok már ezzel hazug, a normális életünket tönkretevő, az embereket megosztó politikával” – fakadt ki a közösségi oldalán.

A Covid után legyen ez a következő betegség, amiből kigyógyulunk

– így Budapest főpolgármestere.

Az ügy, amiben Orbán Viktor és Karácsony Gergely egyetért

Ritka pillanat, de megvan az egyetértés. A téma az oltakozási hajlandóság és a húsvét. Orbán Viktor szombaton azt kérte, hogy aki ezekre a napokra kap behívót, feltétlenül menjen el, és vegye fel az oltást. Ugyanerre buzdít Karácsony Gergely a tegnapi Facebook-posztjában. „Kérem, ha oltásra hívják önöket a húsvéti hétvégén, hagyják hátra az ünnepi asztalt, és vegyék fel a vakcinát! Tegyék ezt meg saját és mások egészségének védelmében, az egészségügyben dolgozók érdekében!”

index.hu

Népszerű