0.1 C
Budapest
szerda, december 6, 2023
HomeKözlekedésJönnek a kódok, új megállóhelyi azonosítókat vezet be a BKK

Jönnek a kódok, új megállóhelyi azonosítókat vezet be a BKK

A BKK megújítja a nagyobb közösségi közlekedési csomópontokban lévő tájékoztatókat.

A BKK évente mintegy 30 ezer laptáblát cserélnek a fővárosban, nemrég pedig a társaság elindította a fővárosban található jelentősebb végállomások utastájékoztatási elemeinek teljes felülvizsgálatát, megújítását is.

Az akciósorozat első körben felmérik a végállomásokon kihelyezett tájékoztatók állapotát, majd ezt követően felújítják az összes rossz állapotút. Megújulnak a csomópontokban található utastájékoztató oszlopok és a rajtuk található információs blokkok. A járatszámok is nagyobb méretben jelennek meg a felújított felületeken, ami abban segít a BKK ügyfeleinek, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

A BKK nem csak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem új megoldásokkal is segíti a helyszíni tájékozódást. Azokon a végállomásokon, ahol sok különböző helyszínen – például egy aluljáró különböző kijáratainál – számtalan közlekedési eszközre lehet felszállni, egy jól látható, egyedi kóddal (például: A2, C5) látja el a megállóhelyeket. Ezeket a kódokat megjelenítik a helyszíni, illetve a webes felületeken elérhető térképeken is.

Az egyedi azonosítókkal a korábbiakhoz képest könnyebben megtaláljuk a megfelelő járatokat. A jövőben az információs táblákon már nem azt fogják kiírni, hogy az adott járat például a 908-as busz megállójából indul, hanem az új kódok alapján azonosítják a megállóhelyet.

Eddig az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsónál, a Batthyány téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton és a Hűvösvölgyben található végállomások utastájékoztatási rendszere újult meg. A közeljövőbenÚjbuda-központban és a Szentlélek téren folytatódik a munka.

 

Népszerű