Home Suli Jó hír! Új tantermekkel bővül három iskola

Jó hír! Új tantermekkel bővül három iskola

0
Jó hír! Új tantermekkel bővül három iskola

Miközben egymást érik az ellenzéki településeket, kerületeket sújtó központi elvonások, Pestszentlőrinc-Pestszentimre vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy folytatódjon a fejlődés – tájékoztatta lapunkat Szaniszló Sándor polgármester. Az új évben induló fejlesztések egyik fontos területe az iskolabővítés. A kerületben ez indokolt is, mivel a fővárosi átlagnál több itt a gyermek, évről évre kilencszáz újszülött érkezik. Figyelembe véve a folyamatban lévő ingatlanfejlesztéseket, a helyi bölcsődei, óvodai és iskolai férőhelyekre a jövőben is nagy szükség lesz.

SzaniszloA jelen időszakban egyszerre három kerületi általános iskolában folynak tanteremkialakítási előkészületek vagy munkálatok. Több mint kétéves várakozás után ezekben a napokban kezdődik a Brassó Utcai Általános Iskola bővítése, ahol négy új tantermet építenek, ebből egy szaktanterem lesz, kiszolgálóhelyiségekkel. Az új, 730 négyzetméteres épület az iskolának a Nagyenyed utcával párhuzamos oldalán valósul meg. Mivel az építés tanév közben folyik, a diákok iskolán belüli közlekedését átmeneti házirend szabályozza. Egy ideig kisebb lesz a játszóudvar területe, de az iskolában abban bízik mindenki, hogy az új tantermek megfelelő kárpótlást nyújtanak majd a korlátozásokért.

A Brassó utcai tanintézethez hasonlóan a Kastélydombi Általános Iskolában is négy tanterem létesítése kezdődött el a múlt év végén egy új kétszintes épületben. Pestszentimre legnagyobb iskoláját az utóbbi évtizedben kinőtték a tanulók, egy ideje a diákok egy részének tanóráit az intézmény udvarán elhelyezett konténertantermekben lehet megtartani. Az építkezés nyomán megszűnik ez az átmeneti állapot.

Mindazonáltal a legnagyobb fejlesztés a kerület egyik legrégebbi iskolájában, a Gulner Gyula Általános Iskolában várható, ahol csaknem 600millió forintból öt tantermet alakítanak ki, emellett új könyvtárat és ebédlőt is építenek. Ezekben a napokban a kiviteli tervek véglegesítése folyik, hamarosan itt is megjelennek az építőbrigádok.

A három iskola bővítése kerekítve 1,4 milliárd forintba kerül. A pénzt kormányzati pályázaton nyerte az önkormányzat, így a beruházások teljes egészében központi forrásból valósulnak meg. Üröm az örömben, hogy a beruházó állami tulajdonú cég, így a vállalkozókat központilag választották ki, hiába kérte az önkormányzat, a munkálatokhoz alvállalkozóként sem választottak kerületi kötődésű céget.

Gy. P.

(bp18.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here