0.1 C
Budapest
szerda, december 6, 2023
HomeEgészségügyJó hír! Új, modern röntgengép Pestszentimrén

Jó hír! Új, modern röntgengép Pestszentimrén

Az elődjéhez képest gyorsabb és pontosabb digitális diagnosztikai eszközzel évi hatezer vizsgálatot végeznek. Az elmúlt 30 év legnagyobb egészségügyi fejlesztései zajlanak a kerületben, 2 milliárd forintot fordítanak a betegellátás minőségének javítására jövő év végéig.

Ma délelőtt adtak át a Pintér Kálmán Szakrendelőben egy új, direkt digitális röntgengépet, délutántól már ezzel dolgoznak az intézmény munkatársai a korábbi foszforlemezes röntgen helyett.Szaniszló Sándor polgármester és Ferencz István alpolgármester közösen adták át a berendezést dr. Klement Anikó vezető főorvosnak.

A főorvosnő elmondta, hogy ez a modern gép kezelhetőségében és a diagnózisok felállításában is sokkal fejlettebb az elődjénél, ugyanis jobb felbontásban készít képeket mindössze néhány másodperc alatt. Mint megtudtuk, éves szinten mintegy hatezer röntgenvizsgálatot fognak elvégezni ezzel a készülékkel. Az új képalkotó eszköz 38 millió forintba került, és az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően juthatott hozzá a kerületünk.

2 milliárd forint egészségügyre

Szaniszló Sándor az átadón hangsúlyozta, hogy a kerületi vezetés számára az egészségügyi ellátás nemcsak a pandémiás időszak alatt fontos, hanem a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak rá.

– Az elmúlt 30 év legnagyobb egészségügyi fejlesztései zajlanak a kerületben, idén 800 millió forintot, jövőre 900 milliót tudunk a betegellátás javítására fordítani az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően. Ehhez az Önkormányzatunk további 300 millió forintot tesz még hozzá, így összességében 2 milliárdos fejlesztésről beszélhetünk. Teljesen felújítjuk a Pestszentlőrinci Szakrendelőt, hogy a XVIII. kerületi lakosok számára a legkorszerűbb követelményeknek is megfelelő ellátást tudjuk biztosítani. A betegek már most is érezhetnek változást a betegellátásban, ugyanis a mi kerületünkben már a háziorvosok is írhatnak beutalókat CT és MR vizsgálatokra. Az Egészséges Budapest Programban 560 MR és 1100 CT vizsgálatra kaptunk lehetőséget, ennek köszönhetően a két és fél hónapos várakozási idők egy hétre csökkentek – tudtuk meg Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármesterétől.

bp18.hu

 

Népszerű