Jó hír! Új, modern röntgengép Pestszentimrén

0

Az elődjéhez képest gyorsabb és pontosabb digitális diagnosztikai eszközzel évi hatezer vizsgálatot végeznek. Az elmúlt 30 év legnagyobb egészségügyi fejlesztései zajlanak a kerületben, 2 milliárd forintot fordítanak a betegellátás minőségének javítására jövő év végéig.

Ma délelőtt adtak át a Pintér Kálmán Szakrendelőben egy új, direkt digitális röntgengépet, délutántól már ezzel dolgoznak az intézmény munkatársai a korábbi foszforlemezes röntgen helyett.Szaniszló Sándor polgármester és Ferencz István alpolgármester közösen adták át a berendezést dr. Klement Anikó vezető főorvosnak.

A főorvosnő elmondta, hogy ez a modern gép kezelhetőségében és a diagnózisok felállításában is sokkal fejlettebb az elődjénél, ugyanis jobb felbontásban készít képeket mindössze néhány másodperc alatt. Mint megtudtuk, éves szinten mintegy hatezer röntgenvizsgálatot fognak elvégezni ezzel a készülékkel. Az új képalkotó eszköz 38 millió forintba került, és az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően juthatott hozzá a kerületünk.

2 milliárd forint egészségügyre

Szaniszló Sándor az átadón hangsúlyozta, hogy a kerületi vezetés számára az egészségügyi ellátás nemcsak a pandémiás időszak alatt fontos, hanem a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak rá.

– Az elmúlt 30 év legnagyobb egészségügyi fejlesztései zajlanak a kerületben, idén 800 millió forintot, jövőre 900 milliót tudunk a betegellátás javítására fordítani az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően. Ehhez az Önkormányzatunk további 300 millió forintot tesz még hozzá, így összességében 2 milliárdos fejlesztésről beszélhetünk. Teljesen felújítjuk a Pestszentlőrinci Szakrendelőt, hogy a XVIII. kerületi lakosok számára a legkorszerűbb követelményeknek is megfelelő ellátást tudjuk biztosítani. A betegek már most is érezhetnek változást a betegellátásban, ugyanis a mi kerületünkben már a háziorvosok is írhatnak beutalókat CT és MR vizsgálatokra. Az Egészséges Budapest Programban 560 MR és 1100 CT vizsgálatra kaptunk lehetőséget, ennek köszönhetően a két és fél hónapos várakozási idők egy hétre csökkentek – tudtuk meg Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármesterétől.

bp18.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here