15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeKözlekedésJegyellenőrök és közteresek közösen csaptak le a bliccelőkre

Jegyellenőrök és közteresek közösen csaptak le a bliccelőkre

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága háromnapos akciót szervezett október a közösségi közlekedési járatokon. Azt is vizsgálták, hogy a közösségi közlekedést használók érvényes jeggyel vagy bérlettel veszik-e igénybe a BKK szolgáltatását.

Az akció során három közös csoport járta a fővárost, reggeltől estig főleg az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 24-es villamos, a 72-es, a 80-as és a 83-as troli, valamint a 9-es és a 99-es autóbusz vonalára koncentrálva. Az ellenőrzések alatt összesen 38 utast pótdíjaztak a helyszínen, és további 83 személy kért lehetőséget a későbbi fizetésre. A közterület-felügyelők közbelépésére nem volt szükség, már a jelenlétük is elég volt ahhoz, hogy az utasok magatartása szabálykövetőbb és együttműködőbb legyen – írta közleményében a BKK.

Közölték, hogy a jövőben is folytatódik a BKK és a FÖRI közös akciója: rendszeresen végeznek majd célzott ellenőrzéseket a főváros közösségi közlekedési vonalain. Az akció célja, hogy kiszűrjék azokat a személyeket, akik a BKK járatait jegy és bérlet nélkül használják, illetve, hogy erősítsék a közbiztonságot. A közös ellenőrzéseket a szükséges intenzitással folytatják különböző vonalakon tervezetten és szúrópróbaszerűen egyaránt – olvasható a közleményben.

Népszerű