15.4 C
Budapest
vasárnap, szeptember 24, 2023
HomeKatasztrófa 18Iskolanyitás: ezt teheted, ha nem engednéd iskolába a gyereket

Iskolanyitás: ezt teheted, ha nem engednéd iskolába a gyereket

Hétfőn ismét jelenléti oktatás kezdődik az általános iskolák alsó tagozatán.

A felsősök és a középiskolások csak májusban mennek újra iskolába, náluk addig marad a digitális oktatás. Az alsósoknak azonban hétfőtől iskolába kell járniuk, mely erősen megosztja a szülőket.

Sokan félnek még beengedni a gyereket a suliba, inkább otthon tartanák. Aki így dönt, annak tudnia kell, hogy az alsósoknál teljesen megszűnik a digitális oktatás. Gulyás Gergely miniszter elmondta: hétfőtől csak a tantermekben tanítanak a pedagógusok, így aki otthon marad, annak egyedül kell majd bepótolnia a tananyagot.

 

Viszont a szülő kérvényezheti az igazgatónál, hogy gyermeke otthon maradjon. Ehhez a Társaság a Szabadságjogokért jogászai kérelemmintát készítettek, amivel a szülők az alsós gyermeküket kérhetik ki az iskolából. Gulyás Gergely a mai Kormányinfón megerősítette, hogy a szülők valóban kérhetnek felmentést az iskola látogatása alól, ezt bárki megteheti.

A Klebelsberg Központ azt írta: nem kötelező részt venni a jelenléti oktatásban. A tanárok a tanulmányi rendszerben kiadják majd a feladatokat, amiket a szülők segítségével otthon feldolgozhatnak a távol maradó gyerekek. Aki a tanév során 250 óránál többet hiányzik, és nem lesz elegendő osztályzata, év végén osztályozó vizsgával zárhatja eredményesen a tanévet. Az osztályozhatóság kritériumait minden intézmény saját maga jogosult meghatározni a pedagógiai programjában.

Az iskolákba hétfőtől csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni és kötelező a távolságtartás továbbra is egymástól.

18.kerulet.ittlakunk.hu

 

 

Népszerű