21.2 C
Budapest
szerda, szeptember 27, 2023
HomeEgészségügyIngyenes antitest vizsgálat 60 év feletti kerületiek számára

Ingyenes antitest vizsgálat 60 év feletti kerületiek számára

A Fővárossal közös szervezésben 500, kínai Sinopharm vakcinával beoltott, 60 évnél idősebb, a 18. kerületben állandó lakcímmel élő lakótársat vár tesztelésre önkormányzatunk – jelentette be Szaniszló Sándor polgármester.

A vizsgálathoz szükséges vérvétel a Zsebők Zoltán Szakrendelő laborjában történik 10:00-12:00 óra között előre foglalt időpontban. A vérvételhez sorszámhúzás nem szükséges, a megadott időpontban a III. emeleti laborban kell jelentkezni.

 

A tesztelés regisztrációhoz kötött, ami előzetesen a szakrendelő weboldalán (www.18euszolg.hu „Időpont foglalás”), illetve személyesen a szakrendelő laborjában július 8-9., valamint július 15-16-án 10 és 12 óra között lehetséges.

A regisztrált lakosok szűrése a következő napokon történik:

  • Július 8-9. csütörtök és péntek 10-12 óra között,
  • Július 12-16. hétfőtől péntekig 10-12 óra között,
  • Július 19-21. hétfőtől szerdáig 10-12 óra között.

Az eredményeket hivatalosan akkreditált labor állapítja meg és tölti fel az EESZT rendszerbe. A védettségi szint eredmények lekérdezése az ügyfélkapun keresztül, illetve a háziorvosoktól lehetséges.

Részletes információt az egészségügyi szolgáltató honlapján találtok a vizsgálatról, aminek első szakasza július 31-ig tart.

„A lakótársaink tesztelését a kerületiek pénzéből, a kormány helyett végezzük. Szükség szerint az antitest vizsgálatok határidejét a lehetőségeink szerint meghosszabbítjuk” – írja a polgármester.

 

18.kerulet.ittlakunk.hu

Népszerű