Így turbózd fel magad, ha már unod a telet

0

Itt a március, és türelmetlenül várjuk, hogy a jó idő is eljöjjön a naptári tavasszal. Hiányzik a napfény, feszültek vagyunk a szürke, borongós időjárástól, nincs kedvünk semmihez. Van azonban pár dolog, amivel megkönnyíthetjük az évszakváltásokat!

Csempésszünk tavaszt az otthonunkba!

Ha már hiányoznak a tavaszi benyomások, ideje beszerezni néhány jácintot, nárciszt. A hagymás növények finom illatokkal árasztják el a lakást, így a közérzetünkön is sokat javíthatnak.

Séta, kirándulás, wellness

Egy-egy gondosan megtervezett túra emlékeztethet arra, hogy a télnek is vannak szépségei. Egy, az egész testet felmelegítő wellness is örömmel tölti el a lelket, ha pedig kuckózásra vágyunk, készítsünk egy finom teát, és engedjük, hogy a kedvenc könyvünk elrepítsen egy vágyott helyre.

Rendszeres mozgás

A sport valódi csodafegyver, ami bevethető a téli depresszió ellen. Napi fél óra az edzőteremben, futás vagy gyorsgyaloglás garantáltan hozzásegít ahhoz, hogy újra energikusak legyünk.

Töltsd fel a vitaminraktárakat

Az őszi-téli szezonban fáradtabbak, lustábbak, motiválatlanabbak vagyunk, és úgy általában rosszabb a közérzetünk, mint tavasszal és nyáron. Kiürülnek a vitaminraktárak, ami levertséget, depresszióközeli állapotot okozhat. Az omega-3 zsírsav, a magnézium, a D-vitamin és a B-komplex mind segítenek abban, hogy felturbózzuk magunkat, és jobb legyen a közérzetünk. A vitaminokat és az energiát az egészséges ételekkel is pótolhatjuk, ügyeljünk arra, hogy elegendő salátát, gyümölcsöt és fehérjét fogyasszunk!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here