Így készül a Mikulás-csizma sütemény

0

Mit szóltok egy újabb kreatív édességhez a Mikulás jöttére készülődvén? Mi eléggé szeretjük az ilyen ötletes recepteket, pláne, hogy kezd olyan hideg lenni, hogy egyre szívesebben kuckózunk be a konyhába.

 

Íme a Mikulás-csizma süti receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 350 g finomliszt
  • 150 g porcukor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szegfűszeg
  • 30 g vaj
  • 2 db tojás
  • 2 ek akácméz

A töltelékhez:

  • 240 g meggylekvár (1 üveg)

A mázhoz:

  • 300 g étcsokoládé
  • 200 g fehér csokoládé
  • 80 g kókuszreszelék
  • 3 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzákeverjük a puha vajat a tojásokat és a mézet. Tésztát gyúrunk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk.
  2. A csizma alakú kiszúróformával kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Minden második csizmát megkenünk a lekvárral, majd egymásra igazgatjuk őket.
  4. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit, 1-2 ek étolajjal simára keverjük, majd leöntjük vele a csizmákat, és hűtőbe tesszük.
  5. Közben az étcsokihoz hasonlóan felolvasztjuk a fehér csokit is, kevés olajjal elkeverjük, majd a megdermedt csokis csizmákat félig belemártjuk, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc(nosalty.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here