Hoppá! A WHO óva intette Európát az elhamarkodott újranyitástól

0

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön óva intette Európát az elhamarkodott „társadalmi újranyitástól”. Bár a fertőzöttek száma egyes országokban csökkenőben van, a fertőzés mértéke továbbra is nagy, figyelmeztetett a WHO az MTI tudósítása szerint, kiemelve Spanyolország helyzetét.

A viszonylagos csökkenés nem azt jelenti, hogy a fertőzési mutatók alacsonyak

– jelentette ki sajtótájékoztatóján Catherine Smallwood, a WHO koppenhágai irodájának veszélyhelyzeti vezetője. Smallwood emlékeztetett arra, hogy a korlátozások idő előtti nyári feloldása az esetszámok újbóli növekedését eredményezte ősszel.

A WHO jelezte: az elővigyázatosság és a járványügyi kritériumokon alapuló intézkedések kulcsfontosságúak a vírus elleni küzdelemben. A fertőzés csökkentésének és az oltási kampánynak kéz a kézben kell járnia annak érdekében, hogy az országok kezelhessék a járványhelyzetet. Csakis ebben az esetben érdemes hosszú távú stratégiákban gondolkodni „a társadalmak fokozatos és stabil újranyitását” illetően.

Hasonlóan foglalt állást Hans Kluge, a WHO európai igazgatója is, aki elmondta, hogy a vírus terjedésének megfékezése segíthet annak elkerülésében is, hogy az újabb mutációk veszélyeztessék az oltóanyagok hatékonyságát.

(24.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here