0.7 C
Budapest
szombat, december 9, 2023
HomeHűha„Házi Esővízgyűjtés” - Pályázat 2023

„Házi Esővízgyűjtés” – Pályázat 2023

Kedves Kerületi Lakosok!

Földünk ivóvíztartalékai sajnos egyre csökkennek, ennek ellenére az ivóvíz felhasználása világszinten rohamosan nő. Az ivóvíz drága kincs, ha azonban törekszünk arra, hogy csapvíz helyett esővizet használjunk, amikor csak lehet, jelentősen csökkenthetjük környezetünk terhelését. Az esővíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával jelentősen hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.

Az idei évben az esővízgyűjtő tartályokra kétféle módon lehet pályázni.

  • A Helyi Környezetvédelmi Program célkitűzéseinek megfelelően, Önkormányzatunk 2023- ban is meghirdeti a „Házi Esővízgyűjtés” elnevezésű pályázatát, melynek keretében műanyag házi esővízgyűjtő tartályokat biztosít díjtalanul a kerület lakosai és intézményei részére.
  • Önkormányzatunk partnerként vesz részt a Városi Eső elnevezésű nemzetközi pályázatban. A pályázat témája csapadékvíz-kezelés, vízhasználat, zöld környezet fejlesztése. A projekt keretében a kerületi lakosok részére olyan esővízgyűjtő-tartályok használatára nyújtunk lehetőséget, amelyek mérőműszerrel vannak felszerelve, így nyomon követhetővé válik, hogy mennyi esővizet tudnak összegyűjteni, illetve ebből mennyi kerül felhasználásra.

Mindkét típusú pályázatra XVIII. kerületi – lakcímkártyán feltüntetett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező – lakosok, társasházak közösképviseletei, valamint intézmények jelentkezhetnek. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a kiosztott tartályokat 5 évig rendeltetésszerűen használják, amit a Önkrományzatunk munkatársai ellenőrizhetnek.

Az esővízgyűjtő tartályok korlátozott számban állnak rendelkezésre, Önkormányzatunk a rendelkezésre álló költségkeret kimerüléséig tudja biztosítani, ezért az elbírálás során a pályázatok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe.

A pályázatra csak azok jelentkezését várjuk, akik az Önkormányzat által megadott időpontban a tartály elszállításáról gondoskodni tudnak, mivel annak kiszállítására és megőrzésére nincs lehetőségünk.

A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás a [email protected] email címen kérhető.
Részvételükkel segíthetik a kerületet egy nemzetközi pályázat sikeres megvalósításában, ezáltal elkötelezett támogatói lehetnek a klímatudatosság fontosságának népszerűsítésében!
Együtt sikerülhet! Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!

Adatlap kitöltési információk:
Pályázni csak a lakcímkártyán feltüntetett XVIII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel lehet, amelyet a tartályok kiosztásánál ellenőriznek. Egy ingatlanra csak egy pályázat nyújtható be. A tartályokat 5 évre biztosítja az Önkormányzat, ezért a korábbi években sikeres pályázatot benyújtók a tartály átvételétől számított 5 évig nem adhatnak be újabb pályázatot. A mérőeszközzel felszerelt esővízgyűjtőkre azok jelentkezését is várjuk, akik az elmúlt 5 évben már sikeresen pályáztak, rendelkeznek Önkormányzatunk által biztosított esővízgyűjtő tartállyal.
Hiányosan kitöltött, valamint a megadott határidőn túl beérkezett adatlap esetén a pályázatot nem áll módunkban elfogadni.

A pályázat az idei évtől kizárólag elektronikus úton nyújtható be a https://kerulet.bp18.hu/kornyezetvedelem/ webcímen keresztül. A weboldalon keresztül történő online kitöltésében az Ügyfélszolgálati Osztályokon (1184 Budapest, Baross utca 7., 1188 Budapest, Nemes u. 16.) tudnak kollegáink személyes segítségét nyújtani, 2023. március 6-án, 7-én és 8-án az Ügyfélszolgálati Osztályok ügyfélfogadási idejében.

A pályázati adatlap az internetről nem tölthető le és nem küldhető be elektronikus levélben (e-mail)!

Jelentkezési határidő: 2023. március 6. – 10.

 

A „Házi Esővízgyűjtés” Pályázat 2023. március 06. 00:00-kor indul!

Népszerű