12 C
Budapest
péntek, március 1, 2024
HomeEgészségügyGyálon is elkezdődött a 12 évesnél idősebb gyerekek oltása

Gyálon is elkezdődött a 12 évesnél idősebb gyerekek oltása

 

Augusztus 31-én és szeptember 2-án mintegy 90 tizenkét évnél idősebb gyáli gyermek kapja meg a koronavírus elleni védőoltást, akik szülei éltek a lehetőséggel és jelentkeztek az EMMI felhívására.

A gyáli általános iskolák és az Érdi SZC Eötvös József Technikum augusztus 23. és 25. között elektronikus úton tájékoztatta a szülőket arról, hogy Gyálon, az Ady Endre Általános Iskolában lesz lehetőség a gyermekek oltására, az EMMI által szervezett országos oltási kampányban a 12 évnél idősebb gyerekek kaphatják meg a Pfizer vakcináját. Az oltások beadását a gyáli iskolaorvosok végzik.

Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak pedig a jelentkezési lapot. Ezeket a dokumentumokat a szülők e-mailben megkapták.

A második oltást az első után három héttel adják majd be ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.

Amennyiben valaki nem élt a lehetőséggel, hogy gyermeke megkapja az oltást, annak felhívjuk a figyelmét, hogy az internetes regisztráció és időpontfoglalás* továbbra is nyitott, bárki jelentkezhet védőoltásra, aki eddig nem tette meg.

*https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

 

gyal.hu

Népszerű