Figyelem! Oltási akcióhét indul hétfőn

0
Országos oltási akcióhetet tartanak jövő hétfőtől vasárnapig. Az összes kórházban, 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni. Első, második és harmadik oltásokat is adnak – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

A kórházakban reggel hét órától este hétig várják a jelentkezőket, akiknek beleegyezési nyilatkozatot kell kitölteniük (a nyilatkozatot ide kattintva letölthetitek).

A kórházi oltóhelyek listáját pedig ide kattintva találjátok.

Egyes szakrendelőkben is immunizálnak majd az akcióhéten, ezekben az oltásra nyitva álló időtartam eltérhet a kórházi, reggel héttől este hétig húzódó sávtól. A koronavirus.gov.hu oldalon erről is lehet majd tájékozódni – hangsúlyozta György István.

Természetesen nem csupán az oltási akcióhéten lehet megkapni a vakcinát, az időpontfoglaló előtte és utána is nyitva van – hangsúlyozta az államtitkár. Minden kórházi oltóhelyen vannak foglalható dátumok, és a háziorvosokkal is fel lehet venni a kapcsolatot.

Fontos az átoltottság növelése, mivel a delta variáns rendkívül agresszíven fertőz. Biztatják azokat, akik még nem kapták meg a vakcinát, hogy éljenek az akcióhét adta lehetőséggel – mondta György István. Aki fontosnak nevezte a harmadik oltás felvételét, mert míg a vírus korábbi variációja ellen nyolc-tíz hónapig is védettséget biztosított a vakcina, a delta variáns esetében már négy-hat hónap után jelentősen csökken az immunválasz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here