3.2 C
Budapest
kedd, március 28, 2023
HomeEgészségügyFigyelem! Az éjszakai nagy hidegek miatt életbe lép a vörös kód

Figyelem! Az éjszakai nagy hidegek miatt életbe lép a vörös kód

A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

A közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig, míg a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, tart az intézkedés.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet.

Életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki. Aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát: a Közép-magyarországi Regionális Diszpécser Szolgálat a 06-1-338-4186-os számon hívható a nap 24 órájában!

Az államtitkár azt mondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely, a budapesti ellátók kihasználtsága 80, az országos hálózaté pedig 81 százalékos jelenleg.

Sajnos egy halottja már biztosan van a hideg időnek Budapesten. Ma reggelre az újpalotai piacnál fagyott meg egy hajléktalan asszony. Ne menjünk el mellettük!

Népszerű