21 C
Budapest
péntek, április 12, 2024
HomeEgészségügyFélmilliárd forintból újították fel a Dél-pesti Kórház urológiai osztályát

Félmilliárd forintból újították fel a Dél-pesti Kórház urológiai osztályát

Az Egészséges Budapest Program keretében több mint 550 millió forintból felújították a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház központi telephelyén az urológiai osztályt, a felújított terület nagysága 750 négyzetméter.

Dobosi Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója a hétfői ünnepségen arról beszélt, a megújított urológiai osztály minden elemében megfelel a legkorszerűbb elvárosoknak, a legmodernebb technológiai vívmányok szolgálják a kórház betegeinek és dolgozóinak igényeit. Hozzátette: az osztály megújulása hatalmas fejlődést, óriási előrehaladást jelent a mindennapi ápolási, gyógyulási folyamatok színvonalában.

A 400 ezer ember ellátásáért felelős kórházban folyamatos a fejlesztés, a korszerű technológiák bevezetése: jelenleg is folyik a tető- és homlokzatszigetelés, a nyílászárók cseréje, az Országos Onkológiai Intézettel együtt pedig robotsebészeti technológiát vezetnek be.

Tenke Péter, az urológiai osztály osztályvezető főorvosa elmondta, folyamatosan új technológiákat vezetnek be, és mára a heredaganatok egyik sebészi centrumává vált a nemzetközi hírű urológiai osztály, amelyhez 44 ágy és 22 orvos tartozik. Közölte, több mint egymillió ember ellátásáért felelnek, évente négyezer fekvőbeteget fogadnak, 3800 műtétet végeznek és tízezer járóbeteget látnak el.

18.kerulet.ittlakunk.hu

Népszerű