15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeKözbiztonságFelkészülés és kérés - Budapest XVIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, a közterület felügyelet...

Felkészülés és kérés – Budapest XVIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, a közterület felügyelet és a polgárőrség is fokozottan készül a holnap, azaz október 7-én kezdődő és október 20-ig tartó lomtalanításra.

 

Budapest XVIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, a közterület felügyelet és a polgárőrség is fokozottan készül a holnap, azaz október 7-én kezdődő és október 20-ig tartó lomtalanításra.

Közös céljuk, hogy a lomtalanítás idén is kulturált körülmények között történjen meg.

Két fontos kérést fogalmaztak meg a lakosok felé a lomtalanítási időszakra.

– Mindenki csak a megadott időponttól helyezze ki a hulladékokat, tehát ne tegyék ki hamarabb!

– Fokozottan vigyázzanak a lakosok az értékeikre (az autók és ingatlanok legyenek bezárva, az udvarokon ne hagyjanak értékes tárgyakat)!

Tavaly egyébként a lomtalanítás rendőri biztosítása során 12 főt elfogtak, 15 főt előállítottak, továbbá 102 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást. 182 fővel szemben összesen több mint 3 millió forint értékben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint 4 fővel szemben összesen 100 ezer forint értékben közigazgatási bírságot. Összesen 3777 személyt ellenőriztek.

bp18.hu

Népszerű