Felhívás – Indul a zöldhulladék-gyűjtő zsákok osztása

0

FELHÍVÁS

 

Mint minden évben, idén is óriási az érdeklődés a zöldzsákok iránt, így immár hagyományosan, az idei évben is ingyenesen biztosít önkormányzatunk biológiailag lebomló, környezetbarát zöldhulladék-gyűjtő zsákokat a lakosság számára.

Személyi igazolvány és érvényes lakcímkártya felmutatásával helyrajzi számonként 5 db lombzsák átvételére van lehetőség. Családi ikerházas ingatlanok esetében, ahol egy helyrajzi számhoz két lakóegység tartozik, lakóegységenként 3 db lombzsák kerül az ingatlan használóinak kiosztásra.

Lombzsákokat csak családi házas ingatlanok esetén tudunk biztosítani, társasházak esetén lombzsákok elvitelére sajnos nincs lehetőség.

A megtelt zsákokat mindenkinek a bejárata elé kell kihelyeznie a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. által az adott lakókörzetre megadott szállítási időpontokban, innen szállítják el a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. járművei. A lakókörzetekre vonatkozó egyedi szállítási időpontokat az alábbi elérhetőségen ellenőrizheti: https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-korzetek-xviii-kerulet

A zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatosan az alábbiakra kell figyelemmel lenni:
• A biológiailag lebomló zsákba csak lombot, kaszálékot, nyesedéket és vékony gallyakat lehet rakni. Azokat a méteres darabokra vágott, legfeljebb 10 cm átmérőjű kihelyezett faágakat is elszállítják, amiket összekötözve helyezünk ki;
• Márciusban kezdődik és novemberben ér véget a zöldhulladékok elszállítása heti egy alkalommal, a kijelölt övezetekben;
• Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön;
• Ne helyezzen a zsákba fenyőféléket, vagy diófa levelet és gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát.

A lombzsákokat 2021. május 10-étől a Polgármesteri Hivatal Üllői úti ügyfélszolgálatán (1184 Budapest, Üllői út 400.), valamint a Pestszentimrei kihelyezett ügyfélszolgálati irodán (1188 Budapest Nemes u 16.) személyesen lehet átvenni ügyfélfogadási időben, az alábbiak szerint:

hétfő: 10:00 – 18:00 óráig
kedd: 8:00 – 16:00 óráig
szerda: 8:00 – 16:00 óráig
csütörtök: 8:00 – 16:00 óráig
péntek: 8:00 – 12:00 óráig

Zöldhulladék gyűjtésére és elszállítására alkalmas gyűjtőzsákok beszerezhetőek továbbá az alábbi helyeken: OBI áruházak, AUCHAN áruházak, MOL töltőállomások, SPAR üzletek, valamint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. honlapján megjelenített további helyeken https://www.fkf.hu/zoldhulladek-gyujto-zsakot-arusito-partnereink.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here