13.8 C
Budapest
csütörtök, február 29, 2024
HomeÉpítészetEz durva! Kidőlt fák, kigyulladt tetőszerkezetek és diónyi jegek a viharban -...

Ez durva! Kidőlt fák, kigyulladt tetőszerkezetek és diónyi jegek a viharban – videó

A pénteki vihar miatt eddig összesen 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára országszerte.

Budapesten rövid időn belül közel kilencven helyszínre riasztották a főváros hivatásos és önkéntes egységeit, elsősorban kidőlt fák eltávolításához, illetve leszakadt, öles faágak okozta károkhoz.

Több helyen tetőt bontott meg a szél, cserepeket sodort le. Információink szerint a város öt pontján villám csapott épületbe, elektromos zavarokat, kárt okozva, de a XX. kerületben, egy Debrecen utcai családi házban a villámcsapás következtében az épület tetőszerkezete kigyulladt, a tűz egy négyzetmétert érintett. A helyszínre a főváros hivatásos tűzoltó érkeztek ki, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A XII. kerületben, a Zugligeti úton távközlési vezetékre szakadt egy nagy méretű faág, amely megrongálta egy épület bejáratát is. Ettől a helyszíntől öt méterrel távolabb két gépkocsira dőlt egy fa. A fővárosi tűzoltók megkezdték az ágak eltávolítását. A III. kerületi Harrer Pál utcában egy nagy méretű fa az ott parkoló autókra dőlt, míg a Laktanya utcában egy kollégiumi épület tetejét bontotta meg a viharos szél. A II. kerületben az Attila utcába, a Jókai utcába és a Szabadság utcába is riasztották a fővárosi egységeket a leszakadt faágak miatt. A XVI. kerületi Budapesti úton és a XII. kerületi Rácz Aladár úton pedig villanyvezetékre dőlt fa miatt riasztották a főváros tűzoltóit.

Csepelt sem kímélte a vihar, az alábbi videót egy BKK busz utasa készítette. Az utasok megdöbbenten nézték végig a buszból az utat elárasztó vizet, a vízben már-már közlekedni képtelen autósokat. Mondani sem kell, a víz betört a buszba is az ajtóknál.

 

18.kerulet.ittlakunk.hu

Népszerű