10.5 C
Budapest
kedd, február 27, 2024
HomeKözbiztonságEmbercsempészt fogtak el az Üllői úton – videóval

Embercsempészt fogtak el az Üllői úton – videóval

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai és a TEK közösen csaptak le egy albán férfira a XVIII. kerületben Társa ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A rajtaütés november 30-án történt a XVIII. kerületben. Az Üllői úti lakásban az elfogással egy időben a nyomozók házkutatást tartottak, amelynek során készpénzt, útleveleket találtak. A bűncselekményhez használt gépjárművet is lefoglalták.

A férfi a gyanú szerint ez év áprilisától próbált albán állampolgárokat Nyugat-Európába juttatni a ferihegyi repülőtéren keresztül. A csaknem hét hónapon át tartó bűncselekménysorozatot nem egyedül követte el. Társával, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség, „a csempészett migránsokat Magyarországon munkásszállókon és hostelekben pihentették, és segítséget nyújtottak a személyek államhatárról történő Budapestre szállításában, repülőjegyek megvásárlásában, esetenként hamis okmányok beszerzésében” – írja a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság.

A rendőrség embercsempészés gyanúja miatt indított eljárást a 54 éves albán férfi ellen, a társát – a képen látható 30 éves szerb Adnan Bejtát – pedig nemzetközi elfogatóparancs alapján keresik.

18.kerulet.ittlakunk.hu

Népszerű