Bv-s – mentős házaspár fogott el egy tolvajt a Havannán – videó

0

A büntetés-végrehajtásban dolgozó nő és mentőszolgálatnál dolgozó férje fogtak el egy férfit, aki egy idős asszony táskáját próbálta letépni a XVIII. kerületben. Budapest rendőrfőkapitánya jutalomban részesítette a házaspárt.

Oláh-Nagy Norina bv. főtörzsőrmester, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának helyettes szóvivője február 11-én délelőtt szolgálaton kívül a Havanna-lakótelepi postán járt. Már visszafelé tartott az autóban várakozó férjéhez, amikor észrevette, hogy egy fiatal férfi menekül az utcán, miután sikertelenül próbálta letépni egy idős asszony válltáskáját, majd elvenni szatyrát. A főtörzsőrmester beugrott kocsijukba, és az elkövető után indultak. Norina egy közeli utcában felismerte a feltételezett tolvajt, hívta a 112-őt, míg férje, Péter (mentőautó-vezető és a kispesti mentőállomás műszaki vezetője) a helyszínen tartotta a tettest – számolt be az esetről a BRFK.

A 26 éves F. Dezsőt a járőrök a kerületi rendőrkapitányságra állították elő, ahol lopás kísérlete miatt hallgatták ki.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány február 12-én dicséretben és jutalomban részesítette Oláh-Nagy Norina bv. főtörzsőrmestert és Oláh Pétert.

 

(18.kerulet.ittlakunk.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here