19.1 C
Budapest
kedd, szeptember 26, 2023
HomeGazdaságBruttó 200 ezer forint támogatást adnak minden fővárosi cég dolgozójának

Bruttó 200 ezer forint támogatást adnak minden fővárosi cég dolgozójának

Karácsony Gergely főpolgármester rendkívüli bejelentést tett október 7-én. Úgy nyilatkozott, hogy „minél nagyobb a baj, annál több igény van a szolidaritásra”, és elismerte, az FKF munkabeszüntetése felnyitotta a szemüket, hogy a nehéz helyzetben is segítséget kell nyújtaniuk a Budapest-család vállalatai és intézményei számára.

Kiemelte, hogy nemcsak az FKF dolgozói, de „Budapest család minden munkavállalója” részesül a bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatásban. Az önkormányzati cégek dolgozói heteken belül megkapják a rezsitámogatást.

 

 

Hogy erre pontosan honnan lesz forrás, azt viszont még nem tudom – jelentette ki Karácsony, aki szerint fájdalmas döntéseket kell meghozni a támogatás érdekében.

Szerinte az állam 15 milliárd forinttal tartozik Budapestnek. Tarthatatlannak tartja azt, hogy a budapestiek által befizetett szemétdíjat az állami Kukaholding szedi be, majd egész egyszerűen nem adja vissza azt, ami ebből a fővárosi szolgáltatásért visszajár.

A budapestiek Karácsony szerint szolidaritások voltak, a kormány viszont nem így viselkedett. Arról beszélt, hogy amikor az állam bajban van, akkor a főváros mindig segít. Ezek után felháborítónak tartja, hogy most a Kormányhivatal nem nyújtott segítséget Budapestnek.

Karácsony szerint nagyon nehéz időszak előtt állnak.

 

 

 

Népszerű