Bréking! A Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport életet mentett és erdőtüzet akadályozott meg!

0

Háztűznél mentettünk!!

Tegnap este az LKPCS-ÖTE nagy létszámban 10 fővel, 3 gépjárművel látott el szolgálatot a 18-ik kerületben és Dél-Pesten.

A Tevékenység Irányítás egy tűzesethez riasztott minket, ahol az erdőben egy hajléktalanok által épített kis ház lángolt. Egységeink azonnal megindultak a jelzett címre, ahol egy mozgássérült hajléktalan személyt találtunk. A sérült személy, bár a lángoló házból ki tudott jutni, önerőből nem tudott biztonságos távolságba menekülni, ezért járőreink a ház közvetlen közelétől messzebb vitték és megkezdték vizsgálatát. A kezén szenvedett könyebb égési sérülést, ezért mentőt is kértünk a helyszínre.

 

A képen a következők lehetnek: fa, éjszaka, túra/szabadtéri és természet

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, éjszaka és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, táncoló emberek, éjszaka és túra/szabadtéri

 

Csapatunk minden tagja önkéntes tűzoltó is, egyesületünk második szintű beavatkozó minősítéssel rendelkezik. Sikerült megakadályoznunk a szolgálati autókban rendszeresített porral oltókkal, hogy a lángok az erdőben kárt tegyenek, de a ház oltásához szükség volt a Katasztrófavédelemre. Perceken belül megérkeztek a XIX. Kerületi Hivatásos tűzoltók, akik azonnal eloltották a tüzet.
A sérült személyt az Országos Mentőszolgálat kórházba szállította.

Köszönjük a tűzoltók és kerületi rendőrség gyors, profi munkáját és a helyszínre érkező más polgárőr egységek segítő szándékát.

Nagyon gratulálunk járőreinknek, ismét példás és profi munkát végeztek!! Büszkék vagyunk rájuk!! – olvasható a polgárőr csoport Facebook oldalán!


 

 

Köszönjük a munkátokat!

 

mizu18.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here