Bejelentés történt: FEKETE-GYŐR ANDRÁS A MOMENTUM MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE

0
Budapest, 2017. augusztus 31. Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke felszólal a Nyugdíjasok Országos Szövetségének Ki mit ígér a nyugdíjasoknak? címmel megrendezett pártelnöki fórumán a Csillebérci Szabadidõ Központban 2017. augusztus 31-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Nagyszabású online esemény keretében jelentette be Fekete-Győr András, hogy a Momentum miniszterelnök-jelöltjeként elindul a 2021-es előválasztáson. Az eseményen a miniszterelnök-jelölt mellett beszédet mondtak Cseh Katalin és Donáth Anna, a Momentum EP-képviselői, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők, akik szintén a Momentum színeiben indulnak az előválasztásokon.

Az eseményt Cseh Katalin nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy Európában egyre több a fiatal vezető.

“Európában azt látom, hogy egy óriási változás van a politikában: egyre kevésbé vezetik az országokat idősödő úriemberek. A finn miniszterelnök 34 évesen, az osztrák kancellár 31 évesen került országa élére. És egyre inkább új értékek válnak fontossá a kontinensen: a XXI. század sikeres politikusai nem fogadhajták el, hogy igazságtalan vagy fenntarthatatlan, környezetromboló országban éljünk. Fekete-Győr András az az ember, aki nem ismer lehetetlent. Éppen ilyen emberre van szükségünk. Nemcsak nekünk: hanem Magyarországnak.”

Cseh Katalin után Szél Bernadett következett, aki elmondta:

“András képes keményen dolgozni, együttműködni, reményt adni. De van még egy titkos erőforrása, amit úgy hívnak: közösség. Miniszterelnök-jelöltként az egyik legfontosabb tanulság számomra az volt, mennyire fontos, hogy erős, támogató közösség álljon a vezető mellett. Andrásnak ez megvan. A Momentum Mozgalom erejét a közösség ereje adja. A Momentum ráadásul ma az a párt, amelyik hitelesen képviseli azt az újfajta, mozgalmi politizálást, amiben én is hiszek. A bátor, újító, cselekvő politizálást. Az emberközeli, embereket szolgáló politizálást. A tisztességes és nem megalkuvó politizálást.”

Hadházy Ákos arról beszélt, hogy a korrupcióellenes harcban partnerre talált Fekete-Győr Andrásban:

“Ha van, aki vállalja a miniszterelnöki feladatokkal való szívást, de közben szabad kezet ad nekem az eddigi elkövetők felelősségre vonásában és az esetleges új elkövetők megakadályozásában, akkor én annak nagyon örülök. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ilyen – vezetésével a Momentum különösen aktívan szervezte és segítette az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtést.

 

2022-ben fakarddal fogunk indulni egy átkozott tank ellen, de létezik egy fegyver, amivel győzhetünk: a hitelesség. A magyar emberek a politikától biztonságot várnak, a politikusoktól pedig végre valódi változást. A tank páncélját pedig csak olyan jelöltekkel lehet feltörni, akiktől nem csak hallják az emberek a változás ígéretét, hanem látják is rajtuk, hogy tesznek érte. Ezt ismerte fel Fekete-Győr András és ezért ajánlom őt jó szívvel a miniszterelnöki előválasztáson.”

Donáth Anna Fekete-Győr András optimizmusáról, hitéről, bátorságáról beszélt:

“Számomra van valaki, aki nélkül ma biztos nem lenne hangja az új politikai generációnak: ő Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. A Momentum legnagyobb sikerein és legfájóbb kudarcain át egy biztos pontunk volt: Fekete-Győr András optimizmusa és hite. András képes volt arra, hogy közösséggé formálja azokat a bal- és jobboldaliakat, konzervatívokat és liberálisokat, akik egy közös célban hisznek. És képes lesz arra is, hogy a politikai szekértáborokon átlépve összehozzon mindenkit, akik hisznek egy új Magyarország, egy jobb Magyarország víziójában. Akik hisznek abban, hogy Magyarországnak olyan miniszterelnökre van szüksége, aki nem legyőzni, hanem meggyőzni akarja a másikat. Olyanra, aki nem egyedül dönt mindenről – hanem meghallgatja a mellette állókat. Olyanra, aki nem az ország megosztásából akar politikai tőkét kovácsolni, hanem a nemzetet szeretné újra eggyé kovácsolni.

 

András engem és több ezer momentumos társamat már meggyőzött, hogy képesek vagyunk megváltoztatni Magyarországot. Most pedig készen áll arra, hogy több százezer, több millió magyarnak adja vissza a hitet.”

A képviselők után következett a Momentum elnöke, Fekete-Győr András.

“2014-ben nem hittem a szememnek, hogy az akkori ellenzék pártjai egymással viaskodva, a régi, kiégett arcokat felsorakoztatva vágtak neki a parlamenti választásnak – majd buktak el csúfosan a Fidesszel szemben. Rájöttem arra, hogy ha a mi generációnk nem szervezi meg magát, akkor az a Magyarország, amit ismerünk és szeretünk, megszűnhet létezni. Rájöttem, hogy ha nem teszek semmit a hazámért, a gyerekeim már nem itthon, Magyarországon fognak felnőni, hanem valahol Európában, távol Orbán Viktor rendszerétől.

 

Ma azért vagyunk itt, hogy egy új fejezetet nyissunk Magyarország történetében. Egy olyan fejezetet, amiben új arcok jönnek, hazájukat őszintén szerető politikusok, egy európai jövő: az új Magyarország.”

Fekete-Győr elmondta, tudja, hogy ehhez nem elég azt mondani, hogy “Orbán takarodj!”.

“Pontosan meg kell mondanunk, hogy milyen lesz ez az új Magyarország. Ha egyetlen szóban kellene összefoglalnom: nyugati. Mert nem véletlen, hogy sok százezer magyar nem Nyizsnyij Novgorodba, hanem Berlinbe, nem Csunkingba, hanem Londonba megy, ha jobb munkát, szabad légkört, megbecsülést szeretne. Nem orosz, hanem finn oktatást akarunk. Nem kínai, hanem európai szabadságot akarunk. Nem korrupciót, hanem tiszta közéletet akarunk. A mi mintáink nem keletről jönnek. Nehogy már a honfoglaló magyarok útját visszafelé tegyük meg!”

Rendszerszintű változásra, bátor, innovatív, ambíciózus célokra van szükség, hogy felépítsük az új Magyarországot! Erről szól az Új Magyarország terv:

  • El fogjuk számoltatni a NER bűnöseit. Kész tervünk van arra, hogyan fogjuk jogállami eszközökkel, gyorsan és hatékonyan elszámoltatni a felelősöket, visszaszerezni Magyarországot és megakadályozni az ellopott vagyonok és a bűnözők kimenekítését.
  • Finn mintára megreformáljuk az oktatást, megszüntetjük a KLIK-et.
  • Brit és osztrák mintára megreformáljuk az egészségügyet, hogy a befizetett járulékért tisztességes, magas színvonalú ellátás járjon, mindenkinek.
  • Magyarországot tesszük Közép-Európa legzöldebb országává. Paks 2 szerződéseit felmondjuk, a szélerőműveknek zöld utat adunk, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállaljuk. 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engedünk forgalomba hozni Magyarországon.
  • Elérhetővé tesszük a 4 napos munkahetet 2030-ig, mert a magyar ma túl sokat dolgozik, és túl korán hal meg. Célunk, hogy heti 32 óra munkával is lehessen annyit keresni, amiből tisztességesen meg lehet élni.
  • Magyarország-részvényt kap minden magyar. A norvég mintához hasonlóan tulajdonossá teszünk minden magyar embert az állami tulajdonú cégekben, így mindenki részesülhet ezek profitjából osztalék formájában.
  • Bevezetjük az eurót, mert euró nélkül sosem leszünk a nyugat része.
  • Bevezetjük a bármikor felhasználható, rugalmas nyugdíjat, így 35 év felett bármikor felvehetjük az egyéni nyugdíjszámlánkon lévő összeg egy bizonyos százalékát, ha például elmennénk fél évre pihenni vagy tanulni vagy valamilyen váratlan dolog történik az életünkben.
  • Nekünk minden család számít. Ki kell mondanunk: teljesen mindegy, hogy egy vagy két szülő, hogy apa és anya, vagy két apa vagy két anya neveli a gyerekeit. A család az akkor is család.

“Elfogadom a Momentum közösségének felkérését – miniszterelnökjelöltként képviselni fogom az új Magyarország tervét az előválasztásokon.

 

Vágjunk bele együtt! A nagyszüleinkért, a szüleinkért, a gyerekeinkért, az unokáinkért. A demokráciáért. Az új Magyarországért.

 

Válaszd a jövőt! És a magyar név megint szép lesz.”

Az Új Magyarország terv részleteit a következő hetekben, hónapokban fogja Fekete-Győr András és a Momentum bemutatni.

 

(momentum.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here