1.9 C
Budapest
szerda, február 8, 2023
HomeGazdaságAz üzemanyag-káosz közepén megjelent egy új márkanév a benzinkutak között

Az üzemanyag-káosz közepén megjelent egy új márkanév a benzinkutak között

„Az Orlen-töltőállomások december elején nyitják meg kapuikat a magyar közönség előtt” – jelentette be Daniel Obajtek, a PKN Orlen igazgatótanácsának elnöke. Az Orlen többek között a Mollal kötött megállapodás értelmében 143 töltőállomással lép be a magyar piacra, ezek közül 79 már most a cégcsoport birtokában van, a maradék 64-et pedig 2024 közepéig fogja fokozatosan megszerezni.

A Mol-tranzakció lezárását követően az ORLEN-csoport összesen több mint 660 töltőállomást üzemeltet majd Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A vállalat Csehországban 430 töltőállomással piacvezető; Szlovákiában és Magyarországon pedig a négy legnagyobb szereplő egyikévé válik majd.

Az ORLEN hat európai országban – Lengyelországban, Németországban, Csehországban, Litvániában, Szlovákiában és már Magyarországon is – összesen közel 3000 töltőállomást üzemeltet.

A szlovák és a magyar piacra terjeszkedés kulcsfontosságú lépés az ORLEN-csoport számára európai kiskereskedelmi hálózatának bővítésében. 2030-ig a vállalat 3500 ORLEN márkanéven működő töltőállomás üzemeltetését tervezi.

A magyar multival kötött megállapodás eredményeként az Orlen azokat a kutakat veszi át, amelyek korábban Lukoil-néven üzemeltek – közölte a cég az MTI-vel.

Népszerű