10.5 C
Budapest
kedd, február 27, 2024
HomeÉpítészetAtlétikai vb-vétó: a főváros "adott még egy esélyt" a kormánynak

Atlétikai vb-vétó: a főváros „adott még egy esélyt” a kormánynak

 

A fővárosi közgyűlés az atlétikai vb vétójának ügyében végül úgy döntött, hogy tulajdonképpen egyelőre nem vétózza meg a világverseny rendezését, viszont ha a kormány nem teljesíti az Egészséges Budapest-program kifizetéseit, illetve ha telkeket ad át a Diákvárosból a Fudan Egyetemnek, akkor igen. Ezt az előterjesztést Karácsony Gergely nyújtotta be, a másik indítvány, ami feltétel nélküli végleges és azonnali vétót javasolta, Gy. Németh Erzsébeté volt.

Magyarul a főváros akkor dönt végleg a vétó mellett, ha a kormány végrehajtja a Fudan-törvényt, vagyis átadják a kínai kampusz érdekében a Diákváros tervezett helyét, illetve ha a kormány nem teljesíti az Egészséges Budapest Program 2021-es kifizetéseit.

 

A főpolgármester bejegyzése az indítvány elfogadásáról:77

 

Javaslatomat elfogadva döntött a Fővárosi Közgyűlés: ha nem épül meg a Diákváros, ha a kormány továbbra is a kínai érdekeket akarja kiszolgálni a magyar adófizetők pénzéből, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság sem.

A Fidesz a magyar fiataloknak olcsó lakhatást biztosító Diákváros helyére egy kínai fizetős elitegyemet akar építeni, a budapestiek egészségére kialkudott forrásokat sem biztosítja. Az Orbán-kormány megszegte adott szavát, megszegte azt a Fővárosi Önkormányzat

Továbbiak

 

9.kerulet.ittlakunk.hu

Népszerű