15.4 C
Budapest
vasárnap, szeptember 24, 2023
HomeKözbiztonságAgyba-főbe verte a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfit a cellatársa

Agyba-főbe verte a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfit a cellatársa

Hiába könyörgött a soroksári futó nő megölésével megvádolt R. Szilveszter, hogy ne tegyék a nemzetközileg ismert bérgyilkossal, D. Csabával egy cellába, a börtön vezetősége úgy döntött, a két nehézfiú jól kijön majd egymással napi 24 órában összezárva pár négyzetméteren – írta meg a Blikk.

Mostanra kiderült, hogy ez nem jött be, R. Szilveszter ugyanis arról számolt be az ügyvédjének, hogy zárkatársa minden indok nélkül nekiesett és jól helybenhagyta. D. Csaba pont azelőtt verte meg a férfit, hogy utóbbinak elkezdődött a tárgyalása.

„Egyszerűen nem értem, hogy a védencemet miért helyezték át korábbi cellatársa, M. Richárd mellől, amikor teljes békében, szinte baráti viszonyban elvoltak egymás mellett. Valamiért mégis a változás mellett döntött az intézmény vezetője, aki D. Csaba mellé osztotta be.

Szilveszter tudta, hogy baj lesz, ezt jelezte is, mégsem vették figyelembe a kérését. Állítólag azt mondták neki, majd idővel szépen összecsiszolódnak. Úgy tűnik, ez nem történt meg. A csütörtöki tárgyalás szünetében tudtam vele beszélni telefonon, és akkor mesélte, hogy pont az ülés előtt D. Csaba a falhoz vágta és jó néhányszor keményen megütötte. Kérni fogom a parancsnokot, hogy tegyen valamit, mert veszélyben van ügyfelem testi épsége” – nyilatkozta a Blikknek R. Szilveszter védője, dr. Lichy József.

A bulvárlap szerint januárban már történt egy hasonló eset: akkor a szerb-magyar kettős állampolgárságú csantavéri halálosztó, D. Csaba egy másik cellatársát verte meg, aki 2018-ban több késszúrással végzett egy nővel. Akkor D. ügyvédje elmondta a Blikknek: védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki. Sőt egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezetnek, ezt azonban nem engedélyezték neki. Nagy valószínűséggel ez a belülről fakadó utálat vezérelhette R. Szilveszterrel szemben is, hiszen a vád szerint ő ölte meg 2013-ban az otthonról kocogni induló családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát.

R. Szilveszter tagad, de a férfi DNS-maradványait megtalálták a helyszínen, a nő mobiltelefonját pedig a férfinél.

D. Csaba lelkén több emberélet is szárad: a bérgyilkos többek között hidegvérrel kivégzett a Pólus Center mögött egy magyar vállalkozót is.

23.kerulet.ittlakunk.hu

 

Népszerű