Home Gazdaság A postások is beálltak a sorba: ők is kérik a jussukat

A postások is beálltak a sorba: ők is kérik a jussukat

0
A postások is beálltak a sorba: ők is kérik a jussukat

Az FKF Zrt.-hez hasonlóan egyszeri, százezer forintos rendkívüli rezsitámogatást szeretne igényelni a Postások Szakszervezete is az alkalmazottainak.

Tóth Zsuzsanna, az érdekképviseleti szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a munkáltatóval annak érdekében, hogy mielőbb megkezdődjenek a bértárgyalások. Ez előtt azonban még várnak a köztulajdonban álló, állami vállalatok konzultációs fórumára – tette hozzá az elnök. Kiemelt jelentősége van ugyanis annak, hogy az egyszeri juttatásokkal kapcsolatban milyen instrukciókat kapnak a munkáltatók és a munkavállalók a tulajdonostól.

Egy egyszeri, százezer forintos juttatást már rögzítettek a hároméves bérmegállapodásban, amelyet karácsony előtt kapnak meg a munkavállalók – tette hozzá Tóth Zsuzsanna a műsorban. A körülmények, a megélhetési költségek emelkedése és a reálbércsökkenés ismeretében viszont újabb, egyszeri juttatást szeretnének elérni. A már korábbi megegyezés mellé még egyszer ekkora összeget kérnek, ebbe azonban eddig nem egyezett bele a munkáltató.

A szövetség elnöke abban reménykedik, hogy az egyeztető fórum megváltoztatja a munkáltató álláspontját, ezért nagy reményekkel néznek az egyeztetés elébe. A legfontosabb azonban mégis az, hogy a dolgozók megőrizhessék a munkahelyüket – tette hozzá Tóth Zsuzsanna. Egyébiránt a Postás Szakszervezet tájékoztatása szerint a Magyar Postánál állandósult létszámhiánnyal küzdenek, ami csak a dolgozói bérek megemelésével orvosolható.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here