A legfinomabb tavaszi receptek – 4. rész – MEDVEHAGYMA PESTO PISZTÁCIÁVAL

0

MEDVEHAGYMA PESTO PISZTÁCIÁVAL

HOZZÁVALÓK

  • 12dkg medvehagyma
  • 3dkg pisztácia (elmaradhat)
  • 0.5db citrom
  • 7.5dkg parmezán
  • 150ml olívaolaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A medvehagymát az alapos leöblítést követően csíkokba felszeljük. A pisztáciát megpucoljuk, a parmezán sajtot lereszeljük.
  2. Az összes hozzávalót beletesszük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pépesítjük. Az elkészült medvehagyma pestot légmentesen zárható edényben és hűtőszekrényben tároljuk.
  3. Remekül illik pirítós, de tojásos ételek mellé is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here