Home Gasztronómia A lecsó a nyári időszak nagy slágere, de miért ne készíthetnénk ősszel is, például sütőtökkel felturbózva?!

A lecsó a nyári időszak nagy slágere, de miért ne készíthetnénk ősszel is, például sütőtökkel felturbózva?!

0
A lecsó a nyári időszak nagy slágere, de miért ne készíthetnénk ősszel is, például sütőtökkel felturbózva?!

SÜTŐTÖKÖS LECSÓ

 

Hozzávalók

Lecsóhoz: 1 db Sütőtök
1 db Sárga kaliforniai paprika
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Lilahagyma
10 db Koktélparadicsom
2 szál Kakukkfű
20 dkg Szeletelt bacon
1 kk
1 csipet Bors
500 g Rusztikus olívás bagett

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőtököt negyedekre vágjuk és 200 fokon 50 perc alatt puhára sütjük.
  2. A szalonna szeleteket egy serpenyőben lepirítjuk, utána ezeket kivesszük és ennek a zsírjában kezdjük el dinsztelni a szeletekre vágott hagymát, a feldarabolt paprikákat, és paradicsomokat. Amikor ezek kicsik összeestek, a sütőtököt felkockázzuk és hozzáforgatjuk a paradicsomos-paprikás raguhoz. Sózzuk, borsozzuk. Pár percig összefőzzük.
  3. Tálaláskor megszórjuk kakukkfűvel, rárakjuk a megpirított bacon csíkokat. A bagettekből szeleteket vágunk és azokat is megpirítjuk.

Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a CHORIZOS SÜTŐTÖKÖS QUICHE és kövessetek a facebookinstagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a  legfrissebb receptjeimről! 😉

 

 

adriskitchen.hu

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here