A kaszinóknak be kell zárniuk, a dohányboltok és a bankok nyitva maradhatnak

0

A kaszinók nem maradhatnak nyitva, a dohányboltokat és a bankfiókat viszont nem érinti a harmadik hullám miatt bejelentett szigorítás, derült a ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtöki, Hvg.hu-nak küldött válaszából.

A portál összesen kilenc kérdést küldött a KTT-nek, ám ezek közül csupán egyre érkezett válasz. „A kaszinók nem tarthatnak nyitva, a további részletszabályozás a holnapi nap folyamán jelenik meg” – közölték.

A KTT csütörtök délután közölte azt is, hogy a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak.

Ahogy korábban a Telex is beszámolt róla, a kormány csütörtökön újabb szigorításokat jelentett be, miután jelentősen emelkedni kezdett a fertőzöttek és a kórházba került betegek száma. A rövid kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előrebocsátotta, hogy több részletkérdésről csak csütörtök délután dönt a kormány, így a bejelentés idején még nem lehetett tudni többek között azt sem, hogy mi lesz a járványügyi intézkedéseket eddig megúszó kaszinók sorsa.

A Telex immár két rejtett kamarás felvételt is bemutatott, amelyeken az látszódott, ahogy zsúfolt terekben szerencsejátékoznak az egyik budapesti kaszinó vendégei. A Momentum elnöke, Fekete-Győr András a korábban megjelent cikkünk nyomán a héten a járványügyi szabályok megsértése miatt feljelentette az ügyben érintett Las Vegas Casinót. A napokban már az az operatív törzs is úgy fogalmazott, hogy „nem zárhatók ki a további korlátozások”, amikor arról kérdezték, fontolóra veszik-e a kaszinók bezárását.

(Kovács Dávid, telex.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here