15.1 C
Budapest
szerda, február 28, 2024
HomeSuliA diákmozgalom online oktatást akar, petíciót is indítottak

A diákmozgalom online oktatást akar, petíciót is indítottak

Az ADOM Diákmozgalom szeint a rohamosan növekvő napi Covid-megbetegedés miatt át kellene térni a digitális vagy hibrid oktatásra. Ennek érdekében petíciót is indítottak, melyet már több mint 7 ezren írtak alá.

Íme a kérésük:

 

„Ha az igazgató a tanári karral együtt úgy ítéli meg, hogy a magas fertőzésveszély miatt biztonságosabb átállni digitális oktatásra, akkor legyen lehetőségük meghozni ezt a döntést helyi szinten.

Amennyiben egy iskola úgy határoz, hogy maradna a jelenléti oktatásnál, kérjük az alábbi intézkedések bevezetését:

  • Ha valaki egy osztályból Covid pozitív lesz, az egész osztály álljon át digitális vagy hibrid oktatásra. Miután mindenki meggyógyult, vissza lehet vezetni a jelenléti tanítást.
  • A folyosókon tegyék kötelezővé a maszkhasználatot, a tanteremben meg állandó ülésrend legyen maszkhordási kötelezettség nélkül, a lehető legnagyobb távolságtartással.
  • Tegyenek ki az iskola minél több pontjára kézfertőtlenítőszert és szappant.
  • Vezessék vissza a lázmérőzést.
  • Népszerűsítsék az oltás felvételét! Az oltás védelmet nyújt a súlyos megbetegedés ellen, illetve akiket beoltottak, megbetegedés esetén nem haltak bele a vírusba.
  • Ha bármelyik diák rosszul érzi magát, legyen megengedett a hiányzása.
  • Egy világjárvány közepén érdemes lenne lazítani a hiányzás szabályain. Javasoljuk, hogy a betegség miatti hiányzás legyen automatikusan igazolt hiányzás, ha a szülő is megerősíti gyermeke rosszullétét. Mi úgy gondoljuk, hogy a szülő is meg tudja állapítani ha beteg a gyermeke, az igazolások miatt ne érje plusz terhelés a háziorvosokat” – olvashatjuk a petícióban.

Népszerű