- 1kg spenót
- 5dl tej
- 4ek liszt
- 0.5dl olaj
- 4gerezd fokhagyma
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
- A spenótfőzelék elkészítéséhez a friss spenótot megmossuk, majd 3 dl forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. (A spenótfőzeléket fagyasztott spenótból is elkészíthetjük. Ez esetben a kiolvasztott spenótot tesszük fel főni.)
- Egy másik lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát, világosra pirítjuk, majd beletesszük a spenótot és a tejet.
- Megsózzuk, végül felfőzzük 5 perc alatt.
- Krémesre, simára turmixoljuk, fűszerezzük és tálaljuk. Remekül illik hozzá a fasírt, és/vagy a tükörtojás