Tavaszváró receptek, 2. rész – TEJSZÍNES MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES

0
HOZZÁVALÓK
  • 1ek olívaolaj
  • 1db burgonya
  • 8dl víz
  • 1db leveskocka
  • 1csok medvehagyma
  • 1gerezd fokhagyma
  • 2dl főzőtejszín
  • bors
ELKÉSZÍTÉS
  1. A medvehagyma-krémleveshez az olajon megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát, rátesszük az apróra kockázott burgonyát, és felengedjük a  megmelegített vízzel, majd beletesszük a leveskockát. Amíg felforr, addig a medvehagymát megmossuk, és a vastag szárától megtisztítjuk.
  2. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a durvára vágott medvehagymát és az áttört fokhagymát, majd forrástól számítva kb. 5-8 percig főzzük. Ezután botmixerrel leturmixoljuk.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, a tejszínt simára keverjük egy kis levessel, és így levesbe öntjük folytonos keverés mellett. Megkóstoljuk, és ha kell, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. A tejszínnel éppen csak forrásig főzzük. Kissé lehűtjük (langyosra), és pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálaljuk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here