- 40dkg liszt
- 0.5csom sütőpor
- 1csip szódabikarbóna
- 1csom vaníliás cukor
- 1csip só
- 5dkg cukor
- 10dkg vaj
- 2db tojás
- 3ektejföl
- olaj
- porcukor
ELKÉSZÍTÉS
- A csöröge fánk elkészítéséhez a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a sót és a kristálycukrot. Alaposan összekeverjük.
- A lisztbe morzsoljuk a vajat, majd a tojásokat és a t is hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk belőle.
- Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és bő olajban kisütjük a csöröge fánkokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.