A 18. kerület egyik büszkesége a Zila Cukrászda, és nem csak azért, mert Angelina Jolie is járt náluk. 😊
Korábban már írtunk az étteremről, most azonban szeretnénk megosztani veletek a díjnyertes cukrászda néhány sütemény- és tortakülönlegességének receptjét.
Zila brownie
Recept egy 12 szeletes Zila tortaformához
• 250 g étcsokoládé (minimum 50% kakaótartalommal)
• 125 g cukor
• 250 g mandulaliszt
• 100 g vaj
• 4 db tojás kettéválasztva
• 1 db tojás sárgája
• 1 db vaníliarúd kikapart belseje
• 1 csipet só
Elkészítés
A Zila tortaforma fémkarikáját, csomagoljuk be szilikonos sütőpapírral
Olvasszuk fel a vajat és a csokit és a vaníliát egy kisebb főzőedényben. Ha lehűlt, adjuk hozzá az 5 db tojás sárgáját is, és tegyük félre. A tojás fehérjéből a cukorral és a sóval verjünk nem túl kemény habot. Az étcsokoládés keverékhez adjuk hozzá a fehérjehab
¼ részét és gyors mozdulatokkal keverjük simára. Majd óvatosan keverjük bele a többi habot is, végül forgassuk össze a mandulaliszttel. Kenjük simára az előkészített sütőkarikában. 170 oC-os sütőben 30 perc alatt süssük készre. Kisülés után fordítsuk át a piskótát, és úgy hagyjuk kihűlni.
Mogyoró mousse
• 180 g egész tojás (kb.3 db)
• 50 g kristálycukor
• 140 g olvasztott tejcsokoládé
• 30 g mogyoró paszta (pépesre kutterolt, pörkölt, törökmogyoró)
• 280 g tejszínhab
• 50 g lefőzött étkezési zselatin
A gumiformába illesszük bele a fémkeretet, és vékonyan fújjuk ki formaleválasztóval.
*Forrás: http://oldsite.zilatortaforma.hu/zila-brownie/
mizu18.hu