FRANKFURTI LEVES ALAPRECEPT
- 20dkg frankfurti virsli
 - olaj
 - 1fejvörös hagyma
 - 2gerezd fokhagyma
 - 1db nagyobb burgonya
 - 40dkg kelkáposzta
 - 1mk majoránna
 - 0.5mk őrölt kömény
 - 1tk pirospaprika
 - só
 - frissen őrölt bors
 - 1ek liszt
 - 2dl tejföl
 
ELKÉSZÍTÉS
- A frankfurti leves elkészítéséhez a virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a torzsáját és felcsíkozzuk.
 - Egy lábosban felhevítünk kevés olajat és megpirítjuk rajta a virslikarikákat, majd kiszedjük az edényből és félrerakjuk.
 - Ismét kevés olajat öntünk a lábosba, majd üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, néhány perc elteltével a krumplit és a káposztát is. Lepirítjuk az egészet, a cél, hogy a káposzta összeessen.
 - Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
 - A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk egy merőkanálnyit a levesből is, elkeverjük, majd a tejfölös habarást a forrásban lévő leveshez öntjük. Összekeverjük, pár percig még forraljuk.
 - Végül visszarakjuk a lepirított virsli karikákat az elkészült frankfurti levesbe, és forrón tálaljuk.
 

